Hemligheten bakom god, mousserande Cava från Spanien!

Vad är hemligheten bakom ett gott vin? Det finns ingen. Marken och rankorna ger oss sitt bästa, medan vi bidrar alla våra färdigheter i förfining, tillsammans med erfarenhet och uppfinningsrikedom.”
José Ferrer Sala

Freixenet (uttalas ”fresh-e-net”), mest känd för sin svarta flaska Cordon Negro, är ett familjeägt företag som växte från en blygsam start på landsbygden i Katalonien i norra Spanien. Rötterna till Freixenet sträcker sig tillbaka till 1861 och är inbäddade i historien om två långvariga vinmakarfamiljer, Ferrer och Sala, vars expertis, beslutsamhet och uppfinningsrikedom sammanflätades och kom att bilda grunden för det företag som idag är världsledande inom ”méthode champenoise” mousserande viner.
Freixenet är den största tillverkaren av mousserande vin gjort på den traditionella metoden och kvalitet förblir alltid vår främsta målsättning. Företaget fokuserar enbart på viner tillverkade med ”methode champenoise”, och utvecklar och investerar ständigt i den senaste vinframställningstekniken för att säkerställa en konsekvent, utmärkt produkt.
Beviset finns i flaskan: i dag är de mest frekvent poppade korkar i världen av märket ”Freixenet”. Freixenet producerar varje år 130 miljoner flaskor cava, varav cirka 1 miljon exporteras till Sverige.