Freixenet Cordon Negro till äpple-och kanelpannkakor!

Nu är det snart ledigt för många och vi har tid att umgås med släkt och vänner. Laga vårt goda recept på äpple-och kanelpannkakor. En förstärkt eftermiddagsfika eller som god dessert.

Recept:
3st stora ekologiska ägg
115g mjöl
1 stor tsk bakpulver
140ml mjölk
½ tsk kanel
En nypa salt
1 äpple i tunna skivor
Jordgubbar
Lönnsirap/sirap

Så här gör du:
Separera äggen, lägg äggvitan i en skål och äggulorna i en annan. Tillsätt mjöl, bakpulver, kanel och mjölk till äggulorna och blanda till en jämn, tjock smet. Vispa de äggvitan med salt tills det är tjockt och vänd försiktigt in det i smeten. Stek pannkakorna försiktigt på båda sidor tills de har fått en gyllengul färg. Dekorera med äppelskivorna, jordgubbar och lönnsirap

Servera till: Freixenet Cordon Negro