Freixenet Carta Nevada i ny design!

Freixenet Carta Nevada har varit en favorit hos svenska konsumenter sedan lanseringen 1994. Nu får flaskan en efterlängtad ny design som går hand i hand med innehållet, en stilren och smakfull Cava.

Bodega Freixenet grundades för ca 150 år sedan i den lilla byn Sant Sadurní d’Anoia i nordöstra Spanien där det nygifta paret Pedro och Dolores Ferrer Bosch började odla druvor för framställningen av spanskt mousserande vin enligt champagne metoden – Cava. Namnet Freixenet kom från Pedro Ferrers smeknamn ”Freixeneda”, vilket egentligen var namnet på familjens gård och som betyder ”en plats där askträd växer”. Dolores och Pedro blev ett oslagbart team, Dolores som var en nyfiken och uppfinningsrik vinmakare och Pedro en mycket entusiastisk entreprenör. Tillsammans vann de stor respekt för sina viner världen över. 1941 lanserades Freixenet Carta Nevada i den idag ikoniska vita frostade flaskan. Carta Nevada blev genast en stor succé världen över med sin halvtorra och fruktiga stil, en stil som än idag 80 år senare fortsätter att loka ny publik.

Freixenet Carta Nevada är en halvtorr cava tillverkad av de klassiska cava druvorna Parrellada, Macabeo och Xare-lo. Druvorna skördas för hand i slutet i slutet av augusti och vinet vilar därefter på sin jästfällning i ca 12 månader innan degogering. Resultatet är ett frisk och fylligt vin med inslag av äpplen, citrus, honungsmelon och tropisk frukt. Serveras väl kyld som aperitif, sällskapsvin eller till dessert.

Freixenet Carta Nevada
Artikelnr: 7743
Pris: 79 sek
Volym: 750 ml
Ursprung: Spanien, DO Cava
Alkoholhalt: 11,5%