Fina recensioner för Freixenet Italian Sparkling Rosé

mousserande.se: Förra årets snyggaste bubbelflaska finns nu som rosé-variant, för visst är den läcker eller är det bara jag som tycker det? Ikväll superbt kombinerad med geléhallon vilket var en oväntad, men fantastiskt trivsam, kombination! Prova!!
_______________
? Freixenet Italian Sparkling Rosé Extra Dry (nr 72739; 99 kr).
? 85% Glera och 15% Pinot Noir.
? 1,45 g/ 100 ml (Extra Dry).
?? Bärig doft med inslag av hallon, jordgubbar, granatäpple, svarta vinbär och örter.
? Halvtorr, frisk, fräsch och bärig smak med balanserad lätt sötma, inslag av jordgubbar, grapefrukt, hallon, citrus, vanilj och örter.
? Freixenet har, efter super succén med sin Prosecco, valt att även göra ett Italienskt rosé-bubbel (trots att de vanligtvis gör Cava). Det är en svagt ljusrosa halvtorr spumante med mycket små och långlivade bubblor. Smaken är intensiv och bred samt med en tillräcklig längd och komplexitet för att vara intressant även under eftersmaken. Aromerna är primärt baserade på röda bär med en underliggande citrus-, äpple- samt örtton. Den klarar uppvärmning bra och är ett kapabelt bubbel som både aperitif, godis och till bäriga desserter då den har en medelhög fruktsötma. Att kombinera den med geléhallon blev helt fantastiskt bra och kan varmt rekommenderas till morgondagens fredagsmys!
? 8,5 (mycket bra Spumante)!

Beställ på Systembolaget